Yhteiskuntataiteilijahanke käynnistynyt hyvin Suomen kasvukäytävällä

Syksyllä käynnistynyt Yhteiskuntataiteilijahanke on saanut positiivisen vastaanoton Suomen kasvukäytäväalueella sijaitsevissa kunnissa. Nopeimmin liikkeelle on lähdetty Pälkäneen kunnassa, jossa on aloitettu keskusta-alueen taidekonseptin suunnittelu. Hankkeen ensimmäinen yhteistyösopimus allekirjoitettiin vuoden alussa Pälkäneen kanssa. Taidekonseptissa keskitytään keskustaan saapumiseen ja torialueen parantamiseen taiteen keinoin.

Yhteiskuntataiteilijahankkeessa on huomattu, että kuntien kulttuuritoimen ja teknisen toimen välisessä yhteistyössä on suuria voimavaroja. Nykytaiteen yhdistäminen osaksi suunnittelu- ja rakennushankkeita on avain taideteoksien suunnitelmalliselle toteutukselle. Kunnista puuttuu kuitenkin työhön tarvittava asiantuntemus. Riihimäen kaupungin isännöimä Yhteiskuntataiteilijahanke edistää kuntarajat ylittävän asiantuntijamallin kehittämistä kuntien tarpeiden mukaisesti.

Yhteiskuntataiteilijahankkeeseen osallistuvia muita kuntia ovat mm. Akaa, Vantaa, Vesilahti, Hämeenlinna ja isäntäkaupunki Riihimäki. Hankkeen päärahoittaja on opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja:

Yhteiskuntataiteilija Marjukka Korhonen, p. 050 465 6996, marjukka.korhonen@riihimaki.fi

Kulttuurituottaja Marketta Vaismaa, p. 0400 931 005, marketta.vaismaa@palkane.fi

Kuva: Marjukka Korhonen, marraskuun tunnelmia Pälkäneen vierasvenesatamasta, joka on yksi Yhteiskuntataiteilijahankkeen taideteoskohteista kunnassa.

Lue yhteiskuntataiteilijahankkeen tiedote tästä linkistä