Yhdistele matkoja helposti ja edullisesti Sonera Reissu -sovelluksella: pilotti alkaa Hämeenlinnasta

Taksi- ja junamatkan voi nyt tilata ja maksaa samalla Sonera Reissu -sovelluksella. Uusi sovellus toimii aluksi Hämeenlinnassa, Janakkalassa ja Hattulassa, jossa käyttäjät voivat suunnitella ja maksaa matkansa yhden sovelluksen avulla.

Hämeenlinnan seudulla matkustavat hyötyvät uudesta Sonera Reissu -sovelluksesta, jolla voi yhdistellä julkisen liikenteen matkoja älykkäästi ja edullisesti. Alussa käyttäjien on mahdollista yhdistää Hämeenlinnassa tapahtuvia taksimatkoja VR:n junaliikenteen kanssa. Jatkossa sovelluksen käyttöalue ja liikennevälineiden valinnanvara monipuolistuu.

”Uusi, kaikissa käyttöjärjestelmissä toimiva sovellus helpottaa käyttäjien arkea, kun matkoja ei tarvitse varata ja maksaa erikseen. Sovelluksella tilattu taksimatka on myös edullisempi kuin eriksekseen tilattu paikallistaksimatka”, sanoo liiketoiminnan kehitysjohtaja Jouni SintonenSoneralta.

VR odottaa kokeilulta arvokasta lisätietoa ja kokemusta vastaavan toiminnan laajentamiseen myöhemmin. ”Haluamme tulevaisuudessa olla aktiivinen toimija erilaisten matkaketjujen kehittämisessä. Tässä maaliskuun loppuun kestävässä kokeilussa on kiinnostavaa nähdä, miten asiakkaat suhtautuvat eri matkojen yhdistämiseen uudenlaisessa mobiilipalvelussa”, sanoo VR:n kehityspäällikkö Jani Jääskeläinen.

Suomen Taksiliitto ja Kanta-Hämeen Aluetaksi ovat myös kärkijoukoissa mukana kehittämässä älykkään liikenteen uusia ratkaisuja asiakkaiden parhaaksi.
”Sonera Reissu on ensimmäinen konkreettinen Suomessa käynnistyvä Liikenne palveluna -kokeilu, jossa asiakkaille on luotu helppo tapa suunnitella ja ostaa matkapaketti yhden luukun periaatteella. Taksit varmistavat sujuvat ja edulliset ovelta ovelle -kuljetukset osana pakettia
”, kertovat Kanta-Hämeen Aluetaksin toimitusjohtaja Juha Sirviö ja Taksiliiton osastopäällikköJouni Mutanen.

Liikkuminen muuttuu tulevaisuudessa palveluksi
Hämeenlinnan seudulla alkava MaaS-pilotti eli Sonera Reissu on osa Liikenne- ja viestintäministeriön Liikennekaari-ohjelmaa, jonka tavoitteena on mahdollistaa uudenlaisten liikennepalveluiden käyttöönotto Suomessa. MaaS (Mobility as a Service) tarkoittaa palvelu- ja ihmiskeskeistä näkökulmaa, liikkumista palveluna.

”Liikkuminen muuttuu jatkossa omistamisesta kohti palvelua ja jakamistaloutta. Yhteiskäyttöautot, kimppakyydit ja uuden ajan kutsujoukkoliikenteen muodot toimivat tulevaisuudessa vaihtoehtona henkilöautoliikenteelle. Palveluiden uudenlainen yhdisteleminen, ostaminen ja maksaminen mobiilisti ovat tätä päivää ja Sonerasta on pian alkavan kokeilun myötä tulossa Suomen ensimmäinen MaaS-operaattori,” sanoo Suomen kasvukäytävän projektijohtaja Anna-Mari Ahonen.

”Hämeenlinnan sijainti elinvoimaisella kasvukäytävällä, Suomen suurimman työmarkkina-alueen keskellä, tekee kaupungistamme kiinnostavan kokeilualueen uusille liikkumispalveluille. Työvoiman liikkuvuuden helpottaminen on kaupungin kannalta tärkeä menestystekijä, ” toteaa apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

Lisätiedot:
Jouni Sintonen, liiketoiminnan kehitysjohtaja, Sonera
puh. 040 533 3364, [email protected]

Anna-Mari Ahonen, projektijohtaja, Suomen kasvukäytävä
puh. 050 5720 945, [email protected]

Juha Isosuo, apulaiskaupunginjohtaja, Hämeenlinnan kaupunki
puh. 03 621 2300, [email protected]

Juha Sirviö, toimitusjohtaja, Kanta-Hämeen Aluetaksi Oy
p. 040 860 9116, [email protected]

Jouni Mutanen, osastopäällikkö, Suomen Taksiliitto
p. 040 860 7669, [email protected]

Jani Jääskeläinen, kehityspäällikkö, VR
p.040 8621788, [email protected]