Nokia, Suomi

Täällä syntyy uutta - Nokian kaupunki

Lue lisää

Ylöjärvi, Suomi

Lue lisää

Vesilahti, Suomi

Lue lisää

Vantaa, Suomi

Lue lisää

Tampere, Suomi

Lue lisää

Seinäjoki, Suomi

Lue lisää

Riihimäki, Suomi

Lue lisää

Pirkkala, Suomi

Lue lisää

Loppi, Suomi

Lue lisää

Lempäälä, Suomi

Lue lisää

Kangasala, Suomi

Lue lisää

Janakkala, Suomi

Lue lisää

Hausjärvi, Suomi

Lue lisää

Helsinki, Suomi

Lue lisää

Hämeenkyrö, Suomi

Lue lisää

Hattula, Suomi

Lue lisää

Hämeenlinna, Finland

Lue lisää

Valkeakoski, Finland

Lue lisää

Espoo, Finland

Lue lisää

Akaa, Finland

Lue lisää


Yhteistyöverkostomme

Vuonna 2013 muodostettiin kasvukäytävän kehittämistyötä edistämään  yhteistyöverkosto, jonka jäseninä ovat 20 kaupunkia ja kuntaa, kolme maakuntaliittoa sekä neljä kauppakamaria ja Suomen Yrittäjät. Lisäksi verkostotyössä ovat mukana TEM, LVM, YM, OKM.  Yhteiskehittämistä tehdään yritysten, kaupunkien, kuntien sekä koulutus- ja tutkimustoimijoiden kanssa.

Suomen kasvukäytävä -verkosto toimii innovaatioalustana ja haluaa edelleen olla kehittämässä yhtenäisen työssäkäyntialueen ja kansallisesti vaikuttavan kasvukäytävän elinvoimaa koko Suomen kilpailukyvyn edistämiseksi.

Yhdessä valmistellun hallitusohjelmaesityksen tavoitteet ovat:

1.Yhteiskehittäminen (pppp-yhteistyö) ilmastoystävällisten ja älykkäiden ratkaisujen edistämiseksi

2.Pääradan ja lentoradan kapasiteetin ja nopeustason parantaminen. Tampere-Helsinki välillä tehdään n. 12 miljoonaa automatkaa, kasvukäytävällä liikkuu jo nyt n. 400000 pendelöijää.

3.Kasvukäytävän saavutettavuuden ja kaikkien liikennemuotojen tehokkaan välityskyvyn turvaaminen koko käytävän alueella on tärkeää. VT3, liikenteen sujuvuus, matkaketjut ja ympäristöystävällisyys sekä liikenneturvallisuus. Väestön kasvuennuste +24% vuoteen 2040 mennessä.

Suomen kasvukäytävän ja valtion kasvusopimuksella toteutetut kehittämistoimenpiteet v. 2016 – 2019 on koostettu yhteen. Koosteessa myös toteuttajatahojen yhteystiedot sekä keskeiset toimenpiteet: Kasvusopimuksen kehittämistoimenpiteet

Suomen kasvukäytävän toimintakertomus v. 2017 – 2019. Toimintakertomus avaa kuluneen kasvusopimuskauden tuloksia. SKK_Toimintakertomus_web