Nokia

Nokia on kasvava, yli 33 500 asukkaan kaupunki Pirkanmaalla, Suomen vetovoimaisimmalla Tampereen kaupunkiseudulla. Nokialla yhdistyvät kaupunkiseudun monipuoliset palvelut sekä pienen kaupungin ihmisläheinen tunnelma. Nokialla voi nauttia kauniista asuinympäristöstä ja ihmisläheisistä palveluista eikä suurkaupungin sykkeeseenkään ole pitkä matka. Omakotitontit ja hyvät liikenneyhteydet ovat houkutelleet kaupunkiin 2000-luvulla runsaasti uusia asukkaita.

Nokia tunnetaan vahvana teollisuuden kaupunkina, jonka maaperässä ovat Nokia-konsernin juuret. Eikä teollinen perinne ole vain historian havinaa, sillä teollisuuden työpaikkoja on edelleen lähes puolet kaikista työpaikoista. Teollisuus on edelleen tärkeä työllistäjä ja kaupungin vireyttäjä ja tarjoaa myös mahdollisuuksia kaupungin jatkuvalle kehittymiselle. Tunnetuimpia nokialaisia tuotemerkkejä lienevät Nokian Renkaat, Nanso ja Molok-syväkeräysjärjestelmät sekä paperimerkit Nessu, Embo, Emilia ja Lotus.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana olemme systemaattisesti kehittäneet bio- ja kiertotaloutta, Eco3 -nimellä kulkevaa platform -ratkaisua, missä julkiset ja yksityiset toimijat yhdessä rakentavat uudenlaista ekosysteemiä. Tulokset ovat lupaavia, ja nk. lumipalloilmiö on hyvässä vauhdissa.

Täällä syntyy uutta

VisitNokia

BusinessNokia

Vahvuuksien vahvistamisesta virtaa koko Suomelle

Kehitystyötä voidaan tehdä monin eri tavoin. Kärjistäen: toinen vahvistaa vahvuuksiaan, toinen poistaa heikkouksiaan. Kumpikin tapa voi tuoda hyvän lopputuloksen. Oleellista on kehittäminen. Pahinta olisi olla tyytyväinen ja tavoitteeton. Kehittämisen ”henkeen” kuuluu lisäksi se, että samaan aikaan on osattava olla ylpeä aidoista saavutuksista, ja samalla kuitenkin myös kriittinen; olisiko asian voinut tehdä vielä paremmin. Suomen kasvukäytävä […]

Lue lisää »