Vauhdikkaat terveiset Mörkölästä

Lempäälästä tuli Mörkölä yhdessä yössä jääkiekon MM-kisojen myötä. Koko Suomi otti nopeasti omakseen tuon lempääläläisen jääkiekkoilijan, Marko Anttilan lempinimen. Lempäälään johtavalle tielle ilmaantui nimikyltti Mörkölä ja some pullisteli mitä mielikuvituksellisimpia sovelluksia teemasta. Elinkeinoyhtiömmekin ovessa oli muutaman päivän Mörkölän Kehitys Oy:n tunnus ja jäähallikin nimettiin Mörköareenaksi.

Lempäälän henki

Meille Lempäälän kuntalaisille positiivinen ilmapiiri on tärkeää. Arvostamme sitä työtä, mitä urheilijamme, kuten kevään aikana tunnetuimmiksi nousseet MM-maajoukkueidensa kapteenit Jenni Hiirikoski ja Marko Anttila tekevät. Menestyneet urheilijat ovat jäävuoren huippu, joka kertoo millainen henki ja tahtotila Lempäälässä vallitsee.
Kun Marko Anttilaa haastateltiin, hän sanoi, että joukkue ja yhdessä tekeminen on hänelle tärkeintä menestyksessä. Niin se on meille kaikille Lempäälässä. Teemme työtä oman kunnan, seutumme ja kaikkien niiden joukkueiden hyväksi, joihin kuulumme. Kun lähdemme mukaan, olemme luotettavia, innostumme, innostamme ja pelaamme yhteen.

Kasvukäytävä 2.0

Suomen Kasvukäytävä on meille tärkeä viiteryhmä. Lempäälän sijainti Kasvukäytävän ytimessä antaa merkittävän kilpailuedun, mutta se myös haastaa. Meillä ei ehkä ole samanlaisia resursseja kuin suuremmilla kunnilla ja kaupungeilla. Mutta meillä on henki, yhteenkuuluvuuden ja yhteen pelaamisen meininki. Arvostamme jokaista pelaajaa varsinkin, kun nämä toimivat yhteisen hyvän eteen.

Julkisen yhteistyön tapoja on monia. Suomen Kasvukäytävän juhlaseminaarissa esitettiin kysymys: Tarvitaanko Suomen Kasvukäytävää ja mikä on sen tehtävä tulevina vuosina? Lempäälän vastaus on: #Kyllä – Kasvukäytävää tarvitaan, mutta sen on uudistuttava. Kasvun voima on haettava yhdessä ja sitä on myös käytettävä yhteiseksi hyväksi. Kasvukäytävän eriytyminen väestökehityksen ja talouskehityksen myötä täytyy ottaa huomioon. Oleellisia tulevaisuuden viitoittajia ovat liikkuminen, rakentaminen ja ympäristökysymykset. Esimerkiksi asemanseutujen kehittämiseen on löydyttävä yhteisiä resursseja, julkisilla toimijoilla on tässä yhteinen haaste.

Suomen Kasvukäytävän logistiikkaan liittyvät myös energiavirrat. Lempäälä on edelläkävijä energiatalouden ja -politiikan kehittäjänä. Alueemme kautta kulkee sekä kaasuputki että valtakunnan pääsähköverkko. Kuluvan vuoden aikana Lempäälässä, Marjamäen yritysalueella käynnistyy TEM-kärkihankkeen statuksen ja hanketuen saanut omavarainen energiayhteisö. Tähän LEMENE-hankkeeseen liittyen järjestämme Alihankintamessuilla Tampereella 25. syyskuuta seminaarin teemalla ”Energiasta synergiaa”.

Haluamme levittää Lempäälän henkeä ja energiaa koko Suomen Kasvukäytävään, tervetuloa mukaan!

 

Heidi Rämö

Lempäälän kunnanjohtaja

040 133 7803
www.lempaala.fi

twitter @KjRamo