Uutta liiketoimintaa toimialojen rajapinnoilta edistämään Suomen kilpailukykyä

Uusia innovaatioita ja liiketoimintaa haetaan kohtauttamalla liikennealan sekä hyvinvointi-, liikunta- ja terveysteknologia alan toimijoita. Tavoitteena on löytää kestäviä palveluratkaisuja ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen, älykkääseen työmatkaliikkumiseen ja ilmastotavoitteiden sekä koko Suomen kilpailukyvyn edistämiseen. Samalla selvitetään toimijoiden halukkuutta tuoda esille suomalaista osaamista keväällä 2020 Helsingissä järjestettävässä TRA2020 -konferenssissa.

Ensimmäinen avoin toimialojen kohtauttamistilaisuus järjestettiin 20.8.19 Traficomin tiloissa, mukana oli yli 20 toimijaa. Kohtauttaminen järjestettiin yhteistyössä Traficomin, Motiva Oy:n, Business Finlandin ja Suomen kasvukäytävä –verkoston kanssa. Tilaisuudessa kuultiin asiantuntijapuheenvuoroja ja tutkimustuloksia ja esillä olivat myös Business Finlandin rahoitusmahdollisuudet. Puheenvuoroissa nousivat esille kiinnostavat nousevat signaalit toimialojen rajapinnoilta jo tehtyjen kokeilujen pohjalta.

– Suomen kasvukäytävän yhtenäisellä työssäkäyntialueella liikkuu jo nyt noin 400 000 pendelöijää. Automatkoja Tampereen ja pääkaupunkiseudun välillä tehdään noin 12 miljoonaa vuodessa. Telia Finlandin uusimman selvityksen mukaan kasvukäytävällä tehdään yhden päivän aikana lähes 12 miljoonaa yhdensuuntaista matkaa ja liikenteessä on yli puolet Suomen työmatkaajista. Ilmastotavoitteiden vuoksi pitäisi osa autoilijoista saada valitsemaan raideliikenne, bussi tai MaaS-palveluita ja vähentämään yksityisautoilun määrää. Samaan aikaan hyvinvointiyhteiskuntamme hakee uusia toimintamalleja terveyden ja liikunnan edistämiseksi. Nyt jo saatujen kokeilujen ja nousevien signaalien pohjalta onkin haettava uusia ratkaisuja ja yhdistettävä toimialojen rajapinnoilta rohkeasti huomisen kestäviä palvelukonsepteja, toteavat Anne Horila ja Outi Myllymaa Suomen kasvukäytävä -verkostosta.

Aitoa kiinnostusta terveyttä edistäviin ja teknologisiin ratkaisuihin liikenteessäKeskustelupöydissä käytiin innostavaa keskustelua yhteistyön mahdollisuuksista sekä oltiin aidosti kiinnostuneita terveyden edistämiseen liittyvistä ratkaisuista liikenteessä ja esimerkiksi sähköavusteisten laitteiden tuomista mahdollisuuksista.  – Erityisesti työmatkaliikkuminen on hyvä kohde vaikuttaa liikkumattomuuden kansallisiin haasteisiin sekä liikenteen kulkutapamuutoksiin, kertoo Helena Suomela Motiva Oy:stä

Tarjolla yhteistyötä, rahoitusta ja Näytön Paikkoja suomalaiselle osaamiselle
TRA2020 on Euroopan suurimpia liikenteen ja liikkumisen alan konferensseja ja tarjoaa näin ollen oivalliset puitteet verkostoitumiseen ja tiedonvaihtamiseen aihepiiriin liittyen niin tutkijoiden, julkisen hallinnon kuin yksityisen sektorin toimijoiden kesken.  – Konferenssi avaa mahdollisuuksia uusille kumppanuuksille, verkostoitumiselle sekä osaamisen viennille sanoo Ville Kilpiö Traficomilta.

Business Finlandin Smart Mobility –ohjelma tarjoaa suomalaisille yrityksille rahoitusta, verkostoja ja kansainvälistymispalveluja innovatiivisten liikennepalvelujen kehittämiseen, kertoo Ulla Lainio Business Finlandilta.

Poikkitoimialaiseen yhteistyöhön tarvitaan laaja-alaisesti toimijoita eri sektoreilta, uutta ajattelua joka luo yhteistä osaamista ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia!
Mikäli olet kiinnostunut mielenkiintoisesta yhteistyöstä tai haluat nostaa esille organisaatiosi osaamista TRA 2020 tapahtumassa 27.-30.4.2020 Helsingissä, otahan yhteyttä!

Lisätietoja:
Helena Suomela, Motiva Oy, [email protected]
Ulla Lainio, Business Finland, [email protected]
Ville Kilpiö, Traficom, [email protected]
Anne Horila, Suomen kasvukäytävä, [email protected]
Outi Myllymaa, Suomen kasvukäytävä, [email protected] 

#TRA2020 #HealthyMobility #Viisasliikkuminen #SmartMobility #Uuttaliiketoimintaa #Kansainvälisyys