Suomen kasvukäytävä 2.0

Suomen Kasvukäytävän on otettava paikkansa. Se on Suomen tärkein kasvukäytävä ja se haluaa olla merkittävä eurooppalainen kasvukäytävä.

Kasvukäytävän kansallinen johtava rooli on selvä. Helsingin ja Tampereen talousalueet ja vielä Seinäjoki ja Etelä-Pohjanmaa mukaanluettuna muodostavat ylivoimaisen kokonaisuuden kaikilla mittareilla. Kun aluetta vielä yhdistää Suomen parhaat, kehittyvät liikenneverkot on Suomen Kasvukäytävällä parhaat mahdollisuudet nousta esille myös Euroopan Unionin merkittävänä kasvukäytävänä.
Helsingillä ja Tampereella on erityinen vastuu nostaa käytävä sen mahdollisuuksien tasolle. Vain näiden kahden kaupungin yhteistyönä Suomen Kasvukäytävä löytää vahvuutensa ja yhteiset tavoitteensa.
Kansainvälisyys on ollut Suomen Kasvukäytävällä liian vähäisessä roolissa. Kansainvälisyys on meille haaste, mahdollisuus ja mittari toiminnallemme. Vain asettamalla tavoitteen EU:n laajuiseksi, voimme todella nähdä kasvukäytävämme vahvuudet ja myös heikkoudet.

Seinäjoen kaupunki tahtoo olla jatkossakin mukana Suomen Kasvukäytävä –verkostossa. Mutta me haluamme olla mukana verkostossa, jossa tavoitteet on korkealla ja rinta rottingilla. Vain priima kelpaa meille.

Jorma Rasinmäki
Seinäjoen kaupunginjohtaja
www.seinajoki.fi

Kuva:Sjk_lehti/Paakkari