Riihimäen uusi kiertoliittymä ja perusparannettu Keskuspuisto vihitään käyttöön

Riihimäen Keskuspuiston perusparannusurakka valmistuu 31.10.2018. Hiukan ennakoiden puisto vihitään käyttöön torstaina 25.10.2018. Saneerauksen tavoitteena on ollut lisätä puiston käyttömahdollisuuksia, palauttaa puiston alkuperäistä, huoliteltua ja avointa ilmettä sekä uudistaa huonokuntoista kasvillisuutta. Keskuspuiston perusparannusprojektin suunnittelu kilpailutettiin keväällä 2017 ja perusparannusurakka keväällä 2018.

Suunnittelijaksi valittiin Maisemasuunnittelu Sundman ja työn toteuttajaksi Viherpalvelut Hyvönen Oy. Puistosta on haluttu tehdä maisemaltaan viihtyisä ja monikäyttöinen kaupunkilaisten olohuone, josta löytyy paikkoja esimerkiksi piknik- ja kuntoilukäyttöön sekä leikkimiseen. Nyt valmistuvan saneerauksen tuloksena Keskuspuiston ilmettä on uudistettu nykyaikaan sovitettuna sekä samalla alkuperäistä henkeä kunnioittaen. Suunnitteluhortonomi Päivi Sundman ja rakennuttaja Lasse Heikkinen esittelevät yleisölle uudistettua puistoa torstaina 25.10 klo 16.

Uusi taideteos paljastetaan kiertoliittymässä

Samaan aikaan Keskuspuiston perusparannuksen kanssa toteutettiin Pohjoisen Rautatienkadun ja Keskuskadun risteykseen uusi kiertoliittymä. Osana kiertoliittymän suunnittelua ja rakentamista hankittiin uusi julkinen taideteos kuvanveistäjä Tommi Toijalta. Taideprojekti eteni ripeästi; teoksen hankinnasta päätettiin kesäkuussa 2018 ja jo syyskuussa 2018 valmis teos pystytettiin kiertoliittymään. Taiteilijavalinta tehtiin yhteistyössä Yhteiskuntataiteilijatoiminnan, Riihimäen kaupunkitekniikan, kulttuuripalveluiden ja museoiden taideasiantuntijoiden kanssa. Taideteoksen rahoittivat yhdessä kaupunkitekniikka ja kulttuuripalvelut.

Puiston perusparannuksen ja kiertoliittymän teoshankinnan tavoitteena on kehittää kaupunkikuvaa ja parantaa viihtyisyyttä osana kaupunkistrategian kärkihankkeita. Julkisella taiteella voidaan elävöittää kaupunkien keskustoja ja liikenteellisiä solmukohtia ja saada aikaan keskustelua ja kohtaamisia teosten äärellä.

Rohkea taideteosvalinta haastaa kaupunkilaiset ihmettelemään nykytaidetta. Eksynyt-teos paljastetaan kiertoliittymässä torstaina 25.10 klo 16.30. Taiteilija Tommi Toija kertoo teoksestaan Riihimäen taidemuseolla klo 17.00 alkavassa tilaisuudessa.

Ohjelma torstaina 25.10.2018

Klo 16.00 Suunnitteluhortonomi Päivi Sundman/Maisemasuunnittelu Sundman ja rakennuttaja Lasse Heikkinen esittelevät uudistettua Keskuspuistoa. Kierros alkaa Keskuskadun puolelta.

Klo 16.30 Tommi Toijan Eksynyt-taideteos paljastetaan kiertoliittymässä (Pohjoisen Asemakadun ja Pohjoisen Rautatienkadun risteys).

Klo 17.00-18.00 Yleisölle avoin tilaisuus Riihimäen taidemuseolla (Temppelikatu 8), jossa Keskuspuiston saneerauksen ja uuden kiertoliittymän hankkeen eri osapuolet sekä taiteilija kertovat työstään. Yleisö voi esittää kysymyksiä. Tapahtumassa on pientä tarjoilua.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lisätietoja:

Anna Vesén

Kulttuuri ja hyvinvointipäällikkö

Riihimäen kaupunki

040 3304701

[email protected]

Lasse Heikkinen

rakennuttaja

Kaupunkitekniikka

Riihimäen kaupunki

040 643 4458

[email protected]