Peput penkkiin! Blox Car toteuttaa kimppakyyti-kokeilun Espoon kaupungin kanssa

Espoo kokeilee työntekijöidensä ja kaupungin asukkaiden kanssa kimppa-autoilua. Blox Carin ja Espoon yhteistyössä toteuttamassa kokeilussa kokeillaan sekä kimppakyytejä, että auton vertaislainaamista.

Peput penkkiin kimppa-autokokeilun tarkoituksena on tutkia ja testata kimppakyytejä ja auton yhteiskäyttöä mahdollisuutena yhdeksi ratkaisuksi Espoon kaupungin liikenteen päästöttömyystavoitteisiin.

Kokeiluun voivat osallistua Espoossa asuvat ja Espoossa liikkuvat – kokeilu kohdennetaan erityisesti Espoon keskuksen, Otaniemen, Keilaniemen, Tapiolan ja Länsi-Espoon alueille. Myös matkoja, joiden lähtöpaikka tai määränpää on Espoo, kokeillaan.

Kokeiluun osallistuva voi ladata älypuhelimeensa ilmaisen Peput penkkiin -sovelluksen ja joko tarjota kimppakyytiä tai osallistua itse matkustajaksi kimppakyytiin. Autona voi käyttää omaa autoaan tai vertaislainata auton käyttöönsä. Myös omaa autoaan pystyy kokeilussa vertaislainaamaan muille Espoon kaupungin asukkaille – siis esimerkiksi testaamaan Blox Car -auton vertaisvuokrausta pienemmässä ja tutussa ympäristössä ja löytämään naapurustostaan potentiaalisia auton tai kimppakyydin tarvitsijoita.

Blox Carin tehtävänä on tarjota helppo, sujuva ja turvallinen käyttökokemus kokeiluun osallistuville sekä Peput penkkiin -kimppakyytisovelluksessa että kokeiluun räätälöidyssä auton vertaislainaamis-palvelussa.

Kokeilu on kaikille osallistuville osapuolille ilmainen, eikä raha liiku kyydeissä tai auton vertaislainaamisessa. Espoon kaupunki toivoo saavansa kokeilussa arvioita muun muassa siitä, kuinka työmatkaliikennettä ja vapaa-ajan liikkumista voitaisiin helpottaa ja espoolaisten henkilöautojen käyttöä tehostaa. Kimppakyytejä tai auton vertaislainaamista voi espoolainen kokeilla osana matkaketjuaan esimerkiksi siten, että kulkee osan matkastaan julkisella liikenteellä tai kaupunkipyörällä. Kimppakyydit tai auton vertaislainaaminen voi toimia espoolaiselle ratkaisuna esimerkiksi sellaisille työ- tai harrastusmatkoille, jotka eivät tällä hetkellä onnistu sujuvasti julkisella liikenteellä.

Kokeilu alkaa 20. syyskuuta ja kestää marraskuun 2018 loppuun saakka. Teknologian tutkimuskeskus VTT on mukana tutkimassa kokeilua.

Käy tutustumassa lisämateriaaleihin:
Peput penkkiin -sivut

Peput penkkiin -animaatiovideo

Kysely, josta voi ilmottautua mukaan kokeiluun. Kokeiluun voi osallistua myös lataamalla Peput penkkiin -sovelluksen.

Kokeilu on osa Suomen kasvukäytävällä toteutettavia kestävän liikkumisen palvelukokeiluja. Hanke saa rahoitusta AIKO – rahoitusinstrumentista, jota hallinnoi Uudenmaan liitto.

www.espoo.fi
www.lansivayla.fi

Yhteydenotot ja lisätiedustelut:

Santeri Petrell

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö

Blox Car Oy

+358 400 68 4402

santeri.petrell@bloxcar.fi