Muuttuvat juna-aikataulut tuovat haasteita, helpotusta jo kuitenkin luvassa

Yksi aamujuna palaa ennalleen jo kesäkuussa. Muuttuvat juna-aikataulut aiheuttavat ongelmia myös Kanta-Hämeen keskussairaalan leikkaustoiminnalle.

VR:ltä sunnuntaina voimaan tulevat juna-aikataulut ovat voimassa aina tämän vuoden loppuun. Hämeenlinnalaisille pendelöijille luvassa on kuitenkin pientä helpotusta jo ennen juhannusta. Tällöin yksi aamun tärkeimmistä työmatkajunista Helsingin suuntaan palaa alkuperäiseen aikatauluunsa.

Tulevat aikataulumuutokset johtuvat Tampere – Helsinki -radalla tehtävistä parannustöistä ja Tampereen aseman yhteyteen rakennettavasta Kannesta ja Areenasta. Aikataulupäätös selvisi torstaina pidetyssä VR:n ja Hämeenlinnan edustajien tapaamisessa. Tapaamisessa nousi esiin erityisesti pendelöijien huoli heidän työmatkayhteyksistä. Pendelöijiä tapaamisessa edustanut Hämeenlinnalainen Kirsi Leväkorosti, että lähijunat eivät ole sadan kilometrin työmatkoille vaihtoehto.
Muuttuvat junavuorot ovat ongelma myös Kanta-Hämeen keskussairaalalle. Paikalla sairaalan edustajana ollut anestesialääkäri ja kaupunginvaltuutettu Mirka Soinikoski kertoi leikkaustoiminnan seisovan jos lääkäreitä joudutaan odottamaan junasta töihin.
VR:ää tapaamisessa edustanee matkustajaliikennejohtaja Maisa Romanainen ja suunnittelujohtaja Juho Hannukainen vakuuttivat ymmärtävänsä matkustajien huolen. VR:llä ei ole ollut aikataulumuutoksissa valinnanvaraa. Ratatyöt ovat välttämättömiä, nopeiden junayhteyksien ylläpitämiseksi.

Hämeenlinnan kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo ja maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen peräänkuuluttivat VR:n ja kuntien väliseen tiedotukseen yhteisiä pelisääntöjä ja kehittämistä yhteisessä pöydässä, jotta tulevaisuudessa voidaan välttyä vastaavanlaisilta tilanteilta.

Lähde: Hämeen Sanomat / 23.3.2018
Laura Myllykoski