Matkailu mukana saavutettavuuden hankkeissa

Suomen kokoisessa ja väljästi asutussa maassa emme tietenkään voi ohittaa saavutettavuuden haasteita. Business Finlandilla käynnistyi juuri Smart Mobility -hanke ja on jo sovittu, että matkailu pidetään tässä tiiviisti mukana. Liikenneviraston kanssa käynnistimme myös selvityksen liikkumisen solmukohdista ja tuotoksena saamme toimenpidesuunnitelman matkailun näkökulmasta.

Työkaluna kenelle tahansa alalla toimijalle tuotamme parhaillaan myös e-learning-ympäristöä, joka tarjoaa sisältöä matkailualan yrityksen kansainvälistymiseen ja digitaalisuuden hyödyntämiseen.

Tämän lisäksi saimme juuri valmiiksi matkailun alustatalouden karttalehden joka toivottavasti alleviivaa alallemme alustatalouden merkitystä ja mahdollisuuksia ja auttaa toimijoita löytämään itsensä potentiaalisesti osana alustataloutta ja jopa innostaa uusissa alustahankkeissa.

Ehdottomasti jännittävin ja toivottavasti myös lopulta hyödyllisin kokonaisuus ovat alkavat pilotit. Ihan varmasti lapsuksiltakaan ei vältytä ja tarkoitushan on jakaa pitkin matkaa niin hyviä kuin huonojakin oppeja.

Vuoden päästä olemme jo kaikki osaavampia ja Suomi kohdemaana harppauksen lähempänä tavoitettamme: Suomesta älykäs matkakohde 2020.

Kaisa Kosonen

Digital Development Manager
Visit Finland / Business Finland

Lähde: Business Finland, uutiskirje

Matkailu toimialana synnyttää kysyntää sujuville sekä älykkäille matkaketjuille – Suomen upeiden matkailukohteiden saavutettavuus!

#smartmobility
#turismi
#kansainvälisyys