Maakuntien päärataryhmä tapaa ministeri Bernerin

Kanta-Hämeen kansanedustajat vauhdittavat lisäraiteen suunnittelua. Pääradan parantamista ajavien maakuntaliittojen ja kansanedustajien delegaatio tapaa tänään torstaina liikenne- ja viestintäministeri Bernerin.

Tapaamisen tavoitteena on rataremontin suunnittelun vauhdittaminen. Erityisesti esillä ovat pääradan yleis- ja ratasuunnittelun aloittamisen rahoitus ja aikataulu sekä nousu EU:n Tent-T – ydinverkostoon. Ryhmän puheenjohtajana toimii Pirkanmaan kansanedustajien puheenjohtaja Arto Satonen (kok.). Kanta-Hämettä tapaamisessa edustaa Hämeen vaalipiirin kansanedustajien varapuheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen (vas.) Riihimäeltä.

Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan lisäksi mukana ovat Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Satakunnan ja Keski-Suomen edustajat. Eri alueilla ja rataosuuksilla on erilaisia parannustarpeita. Kanta-Hämeen yksiselitteinen tavoite on saada valtiolta jo ensi vuodelle kahden miljoonaa euroa lisäraiteiden yleissuunnitelman tekemiseen.

– Viesti Bernerille on että päärata on koko Suomen kannalta erittäin keskeinen hanke ja että sen yleissuunnittelu pitää aloittaa mahdollisimman pian, Pekonen tiivistää.

Lisäraiteen saamiseksi tehdään töitä yli puoluerajojen. Loppilainen Timo Heinonen (kok.) on sopinut asian esittämisestä ministeri Bernerille eduskunnassa.  – Tällä viikolla tarkoitus on keskustella rahoituksesta myös valtiovarainministerin kanssa, hän kertoo.
Lisäksi Heinonen ajaa asiaa budjettimuutosten kannalta keskeisessä valtiovarainvaliokunnassa. Tavoite on selvä: lisärahoitusta on löydyttävä jo ensi vuodelle. – On koko maan kannalta tärkeää, että saamme nyt pääradan jatkotyötä vauhditettua.

Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtaja, pitkän linjan päärata-aktiiveihin kuuluva hämeenlinnalainen Tarja Filatov (sd.) kertoo, että päärata-aiheisia tapaamisia järjestetään tällä hetkellä kaiken aikaa.

Hallituksessa pääradan remontin suunnittelua on luvannut nopeuttaa forssalainen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Alla linkki varsinaiseen artikkeliin:
https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame/maakuntien-paarataryhma-tapaa-bernerin-lisaraiteiden-suunnittelurahoja-yritetaan-saada-jo-ensi-vuodelle-299098/

Lue myös artikkeli: Lisäraidetta pusketaan nyt eteenpäin isommalla joukolla – hallitus harkitsee vielä pääradalle suunnittelurahaa:

 https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame/lisaraidetta-pusketaan-nyt-eteenpain-isommalla-joukolla-hallitus-harkitsee-viela-paaradalle-suunnittelurahaa-292754/

Lähde: Hämeen Sanomat 17.10.2018
Toimittaja, Viki Salonen

Kasvukäytävällä liikkuu nyt jo n. 350 000 pendelöijää.
Suomen kasvukäytävä -verkosto yhdessä n. 20 kaupungin, kunnan, kauppakamarien sekä maakuntaliittojen kanssa tekevät myös vahvasti työtä asian edistämiseksi.

https://www.facebook.com/suomenkasvukaytava/
@FIkasvukaytava

www.hameenliitto.fi
www.pirkanmaanliitto.fi
www.uudenmaanliitto.fi