Liiteri-konsepti edistää jakamistaloutta ja resurssiviisautta

Kivistössä yhteinen Liiteri lainattaville kodintarvikkeille. Kivistön Safiiriaukiolle on sijoitettu Liiteri-kontti, josta alueen asukkaat voivat vuokrata käyttöönsä erilaisia kodintarvikkeita kuten sähkötyövälineitä ja siivouslaitteita kätevästi mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Palvelu avautuu asukkaiden käyttöön tänään, 29.6.,

Yhteiskäyttöiset kodintarvikkeet tukevat resurssiviisasta kulutuskäyttäytymistä ja vapauttavat kotien neliöitä fiksumpaan käyttöön, koska palvelun ansiosta kaikkia kodin laitteita ja tarvikkeita ei tarvitse omistaa itse. Palvelu myös tukee alueen uusien asukkaiden kotiutumista, koska Liiteristä saa monia muuttoon liittyviä, harvemmin tarvittavia laitteita helposti käyttöön.

Coreorient Oy:n kehittämä Liiteri-konsepti on osa Suomen kasvukäytävän rahoittamaa hanketta nimeltään ”Arjen kestävät palvelut asemanseuduille”. Liiterin jakamistalouspalvelut tulevat Kivistöön YIT:n tukemana. Vantaan kaupunki on mukana Suomen kasvukäytävä -verkostossa, jonka rahoittamana Kivistössä on käynnissä tällä hetkellä myös robottiautokokeilu.

Vantaan kaupunki tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteeseen pääsemiseksi Vantaalle on laadittu uusi pitkän tähtäimen ympäristöohjelma, resurssiviisauden tiekartta, jonka kaupunginvaltuusto kesäkuussa hyväksyi. Resurssiviisaassa kaupungissa jakamistalous, jossa olennaista omistamisen sijaan on käyttömahdollisuus, on merkittävässä roolissa. Kaupungin rooli jakamistalouden edistämisessä on mm. toimia sen erilaisten sovellutusten mahdollistajana.

Liiteri – konsepti toimii jo useassa kaupungissa, muun muassa Lempäälässä, Helsingissä ja nyt Vantaan Kivistössä, sekä pian myös Espoossa. Liiteri – konsepti on osa Suomen kasvukäytävä -verkoston toimintaa ja se saa AIKO-rahoitusta, jota hallinnoi Uudenmaan liitto.

Lue lisää Liiteri-palvelusta YIT:n tiedotteesta ja tutustu palveluun osoitteessa Liiteri.net.
Julkaistu: 29.6.2018

Lähde: www.vantaa.fi
http://www.vantaa.fi/uutisia/kaikki_uutiset/101/0/140262