Kanta-Häme – kiertotalouden paikka

Kanta-Häme kiertotalouden mallimaakunnaksi yhteistyöllä. Hämeestä on kuin vaivihkaa kehittymässä kiertotalouden ja laajemmin ymmärrettynä luonnonvara-alan osaamiskeskus. Alueelta löytyy monipuolista alan koulutusta ja tutkimusta sekä joukko yrityksiä jotka pystyvät toimimaan vetureina koko muulle toiminnalle.

” Ekosysteemilähtöinen, aktiivinen elinkeinopolitiikka kiinnostaa yhä useampaa kuntaa ja muuta julkista toimijaa, mikä on erinomainen lähtökohta maakuntamittakaavan yhteistyölle. Alue haluaa nyt ryhtyä oman menestyksensä moottoriksi ja poistaa raja-aitoja sekä yksityisen että julkisten organisaatioiden väliltä. Luonnonvara-ala ja kiertotalous yhtenä sen osana sopivat erinomaisen hyvin ensimmäisiksi toimialoiksi, joiden menestystä vauhditetaan yhteistuumin – linjaa Kanta-Hämeen maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen.

Lue lisää juuri ilmestyneestä TAHTO -julkaisusta. 

Lähde: http://www.hameenliitto.fi/fi/etusivu

Kiertotalous sekä kokonaisuuteen liittyvät älykkäät liikkumisen ratkaisut, vaihtoehtoiset polttoaineet sekä uusiutuvat energiaratkaisut tukevat kansallisia kehittämis- ja kasvuohjelmia (TEM, YM, LVM) sekä Suomen kasvukäytävä -verkoston ja valtion välistä kasvusopimuksen sisältöjä.