Junien aikataulumuutoksien vaikuttavuus

Hämeen maakuntahallitus kävi keskustelua VR:n aikataulumuutoksista ja edunvalvonnasta.
Junaliikenteellä on Kanta-Hämeelle merkittävä elinvoimarooli. Hämeen liitto korostaa sujuvaa työssäkäynti- ja kokousliikennettä sekä etelään että pohjoiseen. Aikataulumuutokset ja junavuorojen vähentyminen vaikeuttavat joka päivä erityisesti työmatkalaisten arkea.
Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtaja Tarja Filatov toteaa, että on ensisijaisen tärkeää turvata työmatkaliikenne.
– Olemme keränneet pendelöijiltä palautetta ja saaneet sitä. Palautteessa näkyy selvästi, että aikataulujen jatkuvat muutokset tuovat lisähankaluutta, koska kausilippuja ostetaan pitkälle aikavälille, Tarja Filatov kertoo.
– Matkaketjujen ja liityntäliikenteen juna-asemalle täytyy myös toimia. Bussien aikataulut täytyy voida etukäteen synkronoida junien aikataulujen kanssa. Koska bussiaikataulut tarkistetaan kerran vuodessa, ennakointia tarvitaan myös VR:n aikataulumuutoksiin.

Työmatkaajien arjessa ei ole kyse ainoastaan töihin ehtimisestä. On myös ehdittävä ajoissa pois töistä, koska päiväkodit sulkeutuvat klo 17.00. Palautetta antanut väki toivoi, että kausilippulaisten paikkavarauksista luovuttaisiin.
– Aitoa, kokemuspohjaista palautetta hyödynnetään vaikuttamistyössä, Tarja Filatov jatkaa.
Kanta-Hämeessä raideliikenteen lyhyen aikavälin intressit ovat juuri nyt nykyisten työmatkalaisten arjen helpottaminen ja pendelöinnin turvaaminen. Pitkällä aikavälillä tavoitteena on raidekapasiteetin ja sitä kautta junavuorojen merkittävä parantaminen.

Lisätietoja:
Heikki Pusa, suunnittelujohtaja, p. 0500 483 642