Joulutervehdys

Arvoisat Suomen kasvukäytävä -verkoston yhteistyökumppanit,

Kiitos hyvästä yhteistyöstä vuoden 2017 aikana. Olemme rakentaneet yhteistä näkemystä strategiatyössä ja toimintasuunnitelmaa tehdessämme. Viestintää on vahvistettu ja osaamista on jaettu.
Olemme saaneet käyntiin mielenkiintoisia AIKO-hankkeita automaattiajamiseen, jaettuihin autoihin ja lentorataan liittyen. Raideliikenteen avaamiseen kohdistuva selvitys käynnistyy pian. Ketterä ja kestävä liikkuminen -hankkeessa on toteutettu useita pieniä kokeiluita matkatavaroiden etälähtöselvityksestä automaattibussiin sekä asemanseutujen palveluiden kehittämiseen liittyen. NSB Core –hankkeessa on saatu valmiiksi älyliikenteen selvitys kuuden maan alueella (Suomi, Saksa, Viro, Latvia ja Liettua ja Puola). Lisäksi Aalto yliopiston Smart Commuting -hankkeen kautta on tehty yhteistyötä Itävallan ja Sveitsin osaajien kanssa. Tähän yhteistyöhön liittyen on saatu kasvukäytävän viestiä esille ISPIM innovaatiojohtamisen konferenssissa Wienissä sekä IcoMaas konferenssissa Tampereella.

Olemme saaneet paljon aikaiseksi yhdessä. Meillä on yli 100 henkilöä nimettynä kasvukäytävän neuvottelukuntaan, ohjausryhmään sekä viestintäryhmään. Edustettuina on noin 20 kaupunkia ja kuntaa, 3 maakunnan liittoa, 4 ministeriötä, 4 kauppakamaria ja Suomen Yrittäjät. Lisäksi eri piloteissa on ollut mukana useita yrityksiä sekä koulutus- ja tutkimusorganisaatioita. Kiitos kaikille ja jatketaan hyvää yhteistyötä myös ensi vuonna.

Kun katson taaksepäin viime vuotta, olen erittäin kiitollinen Suomen kasvukäytävä -verkoston toimijoiden rohkeudesta nostaa esille erilaisia näkökulmia sekä kyvystä sovitella näistä näkemyksistä kaikille yhteisiä tavoitteita.  Kiitos teille ammattitaitoisille yhteistyökumppaneille – on ilo tehdä kasvukäytävätyötä osaavien ihmisten kanssa.

Toivotan kaikille
Hyvää Joulua ja Menestystä Uudelle Vuodelle 2018
Suomen kasvukäytävä -verkoston isäntäorganisaation Hämeenlinnan kaupungin kauniin joulutervehdyksen myötä:

Anne Horila
Suomen kasvukäytävä -verkoston johtaja