Bio- ja kiertotalouden kasvupotentiaali esiin Kanta-Hämeessä

Bio- ja kiertotalouden kasvupotentiaali esiin Kanta-Hämeessä – Hämeen liitto käynnistää selvityksen tärkeästä toimialasta.
Hämeen liitto on päättänyt käynnistää selvitystyön, jonka tavoitteena on kartoittaa maakunnan bio- ja kiertotalouden toimijat kokonaisuutena. Lisäksi tarkoituksena on selvittää alan kasvupotentiaalia. Selvitys tehdään seutukunnittain niin, että Hämeenlinnan, Forssan ja Riihimäen seutujen tulokset vedetään yhteen maakunnan tasolle.

– Näin tuloksia päästään hyödyntämään paremmin muun muassa seutukuntien resurssiviisauden tiekartoissa ja alan kehittämisessä laajemminkin, kertoo hankkeen vastuullisena vetäjänä Hämeen liitossa toimiva aluekehitysasiantuntija Minna Takala.

Selvityksen tavoitteena on parantaa alan toimintaedellytyksiä Kanta-Hämeessä. Maakunnassa on runsaasti bio- ja kiertotalousalan toimijoita. Toiminta on kansainvälistä ja Hämeen liiton mukaan Kanta-Hämeestä löytyy Suomen vahvimpia alan osaajia ja edelläkävijöitä.
Kokonaisuutena alan toimijoita ei ole Kanta-Hämeessä aiemmin selvitetty. Hämeen liitto haluaakin, että nyt kuvataan maakunnan osaamistasoa ja vahvuuksia myös elinvoimatyön tueksi.

Luonnonvarojen kestävä käyttö – biotalous ja kiertotalous on nimetty myös liiton Häme-ohjelmassa yhdeksi neljästä älykkään erikoistumisen painopistealasta.
Hämeen liitto toimii hankkeen hallinnoijana ja on kilpailuttanut ulkopuolisen asiantuntijan tekemään selvitystyön, joka valmistuu kevään 2019 aikana.

Hanke rahoitetaan AIKO-rahoituksella, joka sisältyy Suomen kasvukäytävän ja valtion väliseen kasvusopimukseen sekä Hämeen liiton TKI-rahoituksella.

Lähde: Hämeen Sanomat 21.2.2019
Toimittaja & kuva: Saija Pennanen