Asemanrannan taidekilpailuun hyviä luonnosehdotuksia

Asemanrannan yleisen taidekilpailun 1. vaihe on päättynyt. Määräaikaan mennessä jätettiin 103 kappaletta kilpailuohjelman mukaista ehdotusta. Palkintolautakunnan mielestä hyviä ja toteuttamiskelpoisia luonnosehdotuksia saapui runsaasti. Näiden joukosta löytyy monipuolisesti erilaisia ideoita ja tekniikoita Asemanrannan kävelykadun julkiseksi taideteokseksi.

Kilpailutöihin voi tutustua ja tykätä mieleisestään luonnoskuvasta Hämeenlinnan kaupungin Facebook-sivuilla osoitteessa https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1709241119119529.1073741852.345442028832785&type=1&l=8679be4094. Tykkäämisten perusteella valitaan ehdotusten joukosta yleisöä kiinnostava taideteosluonnos. Kustakin ehdotuksesta on katseltavissa yksi kuva 3.4. asti.
Palkintolautakunta asettaa ehdotukset taiteellisen tason ja kiinnostavuuden mukaiseen järjestykseen sekä valitsee jatkoon menevät ja palkittavat ehdotukset. Nyt käynnistyneen äänestyksen pohjalta ehdotuksista valitaan lisäksi yleisön suosikki.

Viisi parasta jatkaa toiseen vaiheeseen
Palkintolautakunta valitsee kilpailutöiden joukosta viisi parasta ehdotusta, jotka jatkavat kilpailun 2. vaiheeseen. Jatkoon päässeiden ehdotusten tekijöiden nimet julkaistaan maanantaina 9.4.2018. Taiteilijat jatkavat näiden ehdotusten työstämistä ja valmistavat mm. pienoismallit teosehdotuksista. Kilpailun toisen vaiheen päätyttyä syksyllä 2018 julkaistaan myös jatkoon päässeet ehdotukset. Palkintolautakunta arvostelee ehdotuksia kilpailusalaisuuden mukaisesti nimettöminä koko kilpailun ajan. Syyskuussa kilpailun ratkettua kaikki ehdotukset selvityksineen laitetaan näytteille ja järjestetään medialle infotilaisuus.
Kilpailun järjestäjänä on Hämeenlinnan kaupunki yhteistyössä Yhteiskuntataiteilijatoiminnan kanssa.

Lue lisää www.hameenlinna.fi/taidekilpailu