Aseman seudun kehittäminen käynnistyy Akaassa

Toijalan rautatieasemalle rakennetaan uusi liityntäpysäköintialue

Akaan Toijalan rautatieasemalle avataan joulukuussa uusi liityntäpysäköintialue. Uusia maksuttomia pysäköintipaikkoja on luvassa 120 autolle. Uusi liityntäpysäköintialue palvelee erityisesti junan käyttäjiä.

Alue sijaitsee lähellä nykyistä pysäköintialuetta radan itäpuolella Ryödintien varressa. Lisäksi matkustajien käytössä on Toijalan asemarakennuksen edessä oleva asfaltoitu pysäköintialue.

– Toivomme, että akaalaiset ja ulkopaikkakuntalaiset hyödyntävät maksutonta pysäköintimahdollisuutta ja sitä kautta junamatkustajien määrä Toijalan asemalla lisääntyy. Junien käyttäjämääristä riippuu millaisia palveluita VR tarjoaa tulevaisuudessa. Samalla matkustajien on mahdollista hyödyntää Toijalan keskustan palveluita, sanoo kaupunkikehitysjohtaja Jyri Sarkkinen.

Matkustajien palvelemiseksi kaupunki tulee lisäämään alueelle myös opasteita.

Lisää junavuoroja

Uusi pysäköintialue rakentuu maa-alueelle, jonka Akaan kaupunki osti Senaatti-kiinteistöiltä viime vuonna. Tänään 31. lokakuuta allekirjoitetussa kaupassa kaupunki hankki Väylävirastolta nykyisen käytössä olevan 60 auton pysäköintialueen, jolla sijaitsevat myös pyöräkatokset.

–  Tälle jo käytössä olevalle pysäköintialueelle meidän on tarkoitus tuoda lisää pyöräkatoksia, jotta myös pyöräilijöiden jatkoyhteys junalla olisi sujuvaa. On mahdollista, että saamme asemalle kaupunkipyöriä. Niiden hankkimista on suunniteltu Suomen kasvukäytävä -verkostossa yhdessä muiden kuntien kanssa, kertoo Sarkkinen.

Akaan sisäinen ja ulkoinen lähijunaliikenne paranevat huomattavasti 15.12.2019 alkaen, kun radalle saadaan uusia vuoroja. Lähijunat kulkevat Tampereen ja Riihimäen välillä, ja 9 uutta vuoroa pysähtyy sekä Toijalan että Viialan asemilla. Vuorot ajoittuvat siten, että etenkin työmatkalaisten ja opiskelijoiden yhteydet paranevat.

Toijalan aseman seudun kehittäminen kuuluu Akaan kaupungin tämänhetkisiin kärkihankkeisiin. Alueelle on suunnitteilla kerrostaloasumista ja lähiaikoina käynnistyy kokonaisuutta koskeva markkinavuoropuhelu elinkeinoelämän kanssa.

Akaan kaupunki aikoo parantaa liityntäpysäköinnin mahdollisuuksia myös Viialan junaseisakkeen läheisyydessä.

Lisätietoja:

Kaupunkikehitysjohtaja
Jyri Sarkkinen, puh. 040 335 3207
[email protected]
www.akaa.fi