Arvokkaat minuutit

”Kylläpä juna tuli nopeasti”. Helsingistä Seinäjoelle on kahden ja puolen tunnin junamatka, jonka lyhyt kesto yllättää monet Seinäjoelle matkustavat.

Tunne on tärkeä. Lyhyeltä tuntuva matka-aika madaltaa kynnystä lähteä uudestaan liikkeelle. Määränpää ei olekaan jossain kaukana vaan ihan päivämatkan päässä.

Seinäjoki on mukana Suomen kasvukäytävässä myös siksi, että olisimme vieläkin lähempänä. Jokainen säästetty minuutti on tärkeä asukkaillemme ja yrityksillemme. Nopean matka-ajan lisäksi yrityksille ja työmatkaansa kulkeville on tärkeää, että juna pysähtyy kasvukäytävän asemilla mahdollistaen sujuvan arjen ja ympäristöystävällisen liikkumisen. Tuemme kasvukäytävän jokaista investointia, joka tuo meitä lähemmäksi.

Asema-alueiden kehittäminen asumisen ja palveluiden keskittymänä tuo Kasvukäytävän yhteistyöhön uuden mahdollisuuden. Asema-alueiden saavutettavuus on mitä parhain ja antaa mm. seinäjokisille mahdollisuuden hyödyntää Tampereen asemalle rakentuvia upeita tapahtumakeskuksia. Ja tietenkin junat kulkevat myös toiseen suuntaan.

Kasvukäytävän merkitys syntyy vain hyvän käyttäjäkokemuksen myötä. Tehdään yhdessä tekoja, jotka tekevät asukkaidemme arjen sujuvaksi ja pitävät yritystemme pyörät liikkeellä.

Erkki Välimäki
Seinäjoen kaupungin kehittämisjohtaja