AIKO-rahoitus avattu Suomen kasvukäytävän hankkeille

Suomen kasvukäytävän toimijoilla on mahdollisuus hakea alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen (AIKO) rahoitusta. Rahoitus perustuu Valtion ja Suomen kasvukäytävän väliseen kasvusopimukseen, jonka tavoitteena on kasvukäytävän toiminnallisen kokonaisuuden kehittäminen niin, että käytävä yhä vahvemmin muodostaa yhtenäisen työmarkkina-, liiketoiminta- ja yhteistoiminta-alueen, joka houkuttelee osaajia ja kansainvälisiä sijoituksia.

Rahoituksen painopisteet ovat sisäisen ja ulkoisen saavutettavuuden parantaminen. Rahoitusta ohjataan innovatiivisille kokeiluhankkeille, jotka edistävät kasvusopimuksen tavoitteita. Suomen kasvukäytävää kehitetään sujuvan arjen vyöhykkeenä sekä houkuttelevana elinkeinoelämän toimintaympäristönä.

Haku on jatkuva kasvusopimuskaudella vuosina 2016 – 2018. Hankehakemukset arvioidaan Suomen kasvukäytävä verkoston ohjausryhmässä. Uudenmaan liitto päättää rahoituksesta.
Myönnettävä rahoitus voi kattaa enintään 50 % kustannuksista. Tukea voidaan myöntää julkis- tai yksityisoikeudellisille oikeushenkilöille.
Vuosien 2016-2018 suunniteltu AIKO-rahoitus Suomen kasvukäytävän hankkeille on kokonaisuudessaan 1 338 000 euroa.

Lisätietoja
• Suomen kasvukäytävä verkoston projektipäällikkö Anne Horila, Hämeenlinnan kaupunki, puh. 050 3011 679, [email protected]
• Uudenmaan liiton johtava asiantuntija Olli Keinänen, puh. 050 540 2260, olli.keinä[email protected]

• Hakulomakkeet ja hakuohje löytyvät Uudenmaan liiton verkkosivuilta osoitteesta www.uudenmaanliitto.fi/aiko. Sivuilta löytyy myös Valtion ja Suomen kasvukäytävän välinen sopimus.